Zapraszam na forum gry WarRock!
Włączmy grę i zaakceptujmy wyskakujące nam okienka. Następie po lewej stronie gry kliknijmy connect. Teraz uwaga:
User ID to nazwa konta, a password to hasło.
Po wpisaniu wszystkiego klikamy OK.
Pojawi nam się takie oto okno:
Jeżeli napis Traffic jest koloru zielonego, to znaczy że tam jest w miarę dużo graczy do gry i szybkość internetu nadąży z grafiką gry i ruchami graczy. Radzę kliknąć na serwer Poland.
Kliknijmy na wybrany serwer dwa razy i pojawi nam się takie okno:
Mamy tu do wyboru dwa typy gry. Opiszę każdy z nich.
Close Quaters Combat
Zalety:
-nie znalazłem
Wady:
-grasz SOLO
-bardzo małe pokoje
-gdy zginiesz nie możesz z powrotem włączyć się do gry
-nie można używać pojazdów
Urban OPS
Zalety:
-średniej wielkości plansze
-możemy używać pojazdów
Wady:
-nie ma samolotów
Battle Group
Zalety:
-możemy używać wszelkiego typu pojazdów
-dużo plansz, od wielkich do małych
-gramy drużynowo
Wady:
-brak
Radzę wybrać Battle Group gdyż tam mamy największe szanse i gra jest najmilsza. Kliknijmy na obrazek z nazwą stylu gry i następnie kliknij Join. Gdy to zrobimy otworzy nam się takie okno:
1. Możemy sobie potrenować chodzenie po terenie miejskim i jeżdżenie pojazdami.
2. Po kilku wygranych meczach zbierze nam się trochę kasy za którą możemy sobie kupić nowe bronie, niestety niektóre są od wybranego lewela. pkt. 7
3. Co jest gdzie czyli jakimi przyciskami chodzimy, strzelamy, wsiadamy do pojazdów i takie tam.
4. Opcje gry typu czy w czasie gry ma padać deszcz lub czy ma być mgła.
5. WYJŚCIE Z GRY
6. Ranga naszego gracza
7. Lewel, imię i ilość procent ile mamy w lewelu.
8. Pokoje graczy, w każdym pokoju są inni gracze oraz często inne plansze, nakierowując na dowolny pasek pokoju gracza otworzy nam się informacja o pokoju pkt. 9. Po lewej stronie pokoju gracza może pisać Wait, Play lub nic.
9. Informacja o pokoju gracza, na jakiej planszy grają gracze, ile jest graczy, nazwa pokoju, czy można grać lub czy pokój jest zapełniony
Też miałem ten problem i dawali mi często za to kicki z poczekalni.